INGREDIENTS: - Un pollastre sencer, sense els ossos i net. A poder ser que no quedi totalment obert.
- 1/4 de kg de picat de carn variada (vedella i porc)
- Una maçana
- Dos dents d'all
- Un ou mitjà
- Prunes i orellanes
- Molles de pa remullades en llet
- Sal grossa i pebre molt
PREPARACIÓ: - Per aconseguir el pollastre, jo us recomano que el demaneu net i buit de dins però sense obrir-lo completament.
- Barrejarem la carn picada amb la maçana tallada ben petita, els alls ben trinxats, l'ou i les molles de pa. Un cop ho tenim ben barrejat, ho salpebrem al gust.
- Agafarem la barreja que hem preparat i omplirem el pollastre. Un cop ple, el tancarem bé per tal que no ens caigui el farcit. Nosaltre els vam lligar pels dos costats.
- Escalfarem el forn a 185 º i hi introduirem el pollastre en una safata amb un bon raig d'oli d'oliva, desp´res d'haver salpebrat el pollastre per la seva part externa.
- Pel que respecta al temps de cocció, hom comenta que s'hi ha d'estar un hora per quilogram de pollastre. En el meu cas, el pollastre feia 2'400 kg i el vaig tenir al forn unes 4 hores, una part de les quals va estar acompanyat d'unes patates trossejades que farien l'acompanyament a l'hora d'emplatar.
- Mentre estava al forn, vaig preparar una barreja a parts iguals de vi blanc i brou de pollastre per anar tirant-li per damunt. Vaig posar 250 ml. de brou i 250 ml de vi blanc.
- Quant arribi al punt òptim de cocció, amb el pollastre ben dauradet, ja el poden treure i començar a assaborir-lo.
Espero que el gaudiu tant com el vaig gaudir jo. Només hem queda desitjar-vos un molt bon profit i unes molt bones festes nadalenques.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada