divendres, 6 de juliol del 2012

AMANIDA DE PATATA I CARBASSÓ AMB GAMBES

Continuant amb els productes de temporada i de collita pròpia, les gambes encara no, avui us ofereixo una amanida diferent amb la que quedar bé amb els comensals.

 INGREDIENTS:
- 8 patates mitjanes/petites
 - 8 gambes - 1 carbassó
 - 2 grans d'all
 - 3 tomàquets
 - Farina de blat de moro
 - Sèsam
 - Oli, sal i pebre

 PREPARACIÓ: - En un cassó posarem a bullir les patates amb pell. La quantitat dependrà de com vullgueu fer la base. En el meu cas he posat vuit de petites collides de la setmana passada. - Quan estaran cuites, les pelem i aixafem amb una forquilla. Afegirem sal, oli i pebre al gust fins que obtinguem un puré prou espès.
- Pelarem les gambes i les reservem. - A un cassó, sofregirem els caps de les gambes. Quan estiguin daurades cobrirem amb aigua i ho deixarem reduir durant uns 10 minuts. Colarem el brou i l'espessarem amb la farina de blat de moro (Maizena). Reservarem per l'acompanyament final.
- Tallarem el carbassó a daus ben petits. Sofregirem els dos alls tallats ben petits. Afegirem el carbassó i quan el tindrem gairebé fet hi afegirem les tomates trossejades ben petites. Quan estarà tot cuit reservem. - Ara ja tenim el plat per muntar. Posarem una base de puré de patata. Si ho fem per varies persones millor fer-ho amb un motllo perquè quedin tots els plats més o menys iguals. - Per sobre hi posarem el tomàquet amb carbassó. - Quan anem a servir el plat, sofregirem les gambes que teníem reservades i les posarem coronant la preparació anterior.
- Recuperarem la barreja del brou dels caps i la farina de blat de moro i la barrejarem amb una mica d'oli per acabar de preparar la vinagreta de gamba. - En posem per sobre de l'amanida i rematem el plat amb una mica de sèsam. Com podreu comprovar, un plat diferent, amb productes naturals i que us farà quedar bé. Bon profit!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo