Continuant amb els productes de temporada i de collita pròpia, les gambes encara no, avui us ofereixo una amanida diferent amb la que quedar bé amb els comensals.
INGREDIENTS:
- 8 patates mitjanes/petites
- 8 gambes
- 1 carbassó
- 2 grans d'all
- 3 tomàquets
- Farina de blat de moro
- Sèsam
- Oli, sal i pebre
PREPARACIÓ: - En un cassó posarem a bullir les patates amb pell. La quantitat dependrà de com vullgueu fer la base. En el meu cas he posat vuit de petites collides de la setmana passada.
- Quan estaran cuites, les pelem i aixafem amb una forquilla. Afegirem sal, oli i pebre al gust fins que obtinguem un puré prou espès.
- Pelarem les gambes i les reservem.
- A un cassó, sofregirem els caps de les gambes. Quan estiguin daurades cobrirem amb aigua i ho deixarem reduir durant uns 10 minuts. Colarem el brou i l'espessarem amb la farina de blat de moro (Maizena). Reservarem per l'acompanyament final.
- Tallarem el carbassó a daus ben petits. Sofregirem els dos alls tallats ben petits. Afegirem el carbassó i quan el tindrem gairebé fet hi afegirem les tomates trossejades ben petites. Quan estarà tot cuit reservem.
- Ara ja tenim el plat per muntar. Posarem una base de puré de patata. Si ho fem per varies persones millor fer-ho amb un motllo perquè quedin tots els plats més o menys iguals.
- Per sobre hi posarem el tomàquet amb carbassó.
- Quan anem a servir el plat, sofregirem les gambes que teníem reservades i les posarem coronant la preparació anterior.
- Recuperarem la barreja del brou dels caps i la farina de blat de moro i la barrejarem amb una mica d'oli per acabar de preparar la vinagreta de gamba.
- En posem per sobre de l'amanida i rematem el plat amb una mica de sèsam.
Com podreu comprovar, un plat diferent, amb productes naturals i que us farà quedar bé.
Bon profit!!!!!!!!!!!!!!!!!!
divendres, 6 de juliol del 2012
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada