dijous, 13 d’octubre del 2016

CREMA ITALIANA TRADICIONAL

Avui ens toca viatjar a Itàlia i per tal de sortir dels tipics Tiramisú i Pannacotta, m'he decidit per aquesta crema tradicional, fàcil i ràpida de preparar, i almenys, en calent, amb molt bon sabor.

INGREDIENTS: - 1 litre de llet

- 5 rovells d'ou

- 5 cullerades de farina

- 5 cullerades de sucre

- La pell d'una llimona

- Vainilla

- Galetes o allò que vulgueu posar al fons dels gots o copes on ho heu de servir

PREPARACIÓ: - Escalfarem la llet a una cassola no molt gran, però d'un tamany suficient per posar després tota la barreja, juntament amb la pell de la llimona rallada i la vainilla.


- Al mateix temps, barrejarem a un bol els rovells amb el sucre fins obtenir una barreja ben suau. Hi anirem afegint la farina mentre remenem per evitar que es formin grumolls. Si se'ns fa difícil de barrejar, hi afegim poca quantitat de llet fins que ho puguem treballar.

- Quan tindrem la barreja ben barrejada, valgui la redundància, anirem afegint la llet calenta mentre continuem remenant.


- Ho tornem a posar a l'olla, i mentre continuem remenant, posem al foc i ho portem gairebé a ebullició amb un foc suau. Deixem que es vagi coent, mentre remenem, fins que tingui la consistència adequada.

- Prepararem els recipients on ho volem servir, en el meu cas amb una galeta mullada amb whisky al fons, en el cas dels adults, i mullada amb llet en el cas dels nens.


- Un cop treta l'olla del foc, comencem a servir la barreja en els recipients que hem preparat, deixarem refredar i ho posarem a la nevera per servir-ho ben fresc.


Espero que si algun dia us decidiu a probar-ho, en gaudiu. Bon profit!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo