dilluns, 3 de gener del 2011

TARTALETES DE CEBA

Dels tres aperitius que vam preparar, aquest és el més costós de preparar si s'han de fer les tartaletes, encara que sempre hi ha la opció de comprar-les fetes i s'acaba més aviat. En el nostre cas, les vam fer i vam emprar bastant temps.

INGREDIENTS: - 200 grams de farina

- 40 grams de mantega freda i a daus

- 2 rovells d'ou

- Aigua i sal

- PEL FARCIT DE CEBA: - 30 grams de mantega

- 2 cebes picades molt fines

- 1 fulla de llorer

- 2 rametes de farigola fresca

- 200 ml. de nata

- 4 ous

- Nou moscada

PREPARACIÓ: - Tamissarem la farina i la sal per preparar la massa.

- Amb els dits, abocarem la mantega a daus i ho desfarem i ho barrejarem fins que la barreja tingui l'aspecte de pa rallat.

- Farem un volcà amb la barreja anterior i al centre i abocarem els ous i l'aigua. Ho barrejarem tot ben bé fins poder formar una bola. L'embolicarem amb film transparent i ho deixarem mitja hora a la nevera.

- Per al farcit de ceba, fondrem la mantega a una paella a foc mig. Hi afegirem la ceba, el llorer i la farigola amb un grapadet de sal. Taparem i courem a foc lent uns 15 minuts. Passat aquest temps destapem i continuem coent uns 15 minuts més o fins que la ceba estigui ben daurada. Retirem el llorer i la farigola i ho reservem.

- Agarrarem la massa de la nevera i l'estirarem fins un gruix de 2 milímetres aproximadament. Per fer les tartaletes s'agarra un got d'aigua per fer la mida com s'observa a la foto i per fer-hi la revora una tassa de cafè.

- Per un altra banda, batrem la nata amb els ous, la nou moscada, sal i pebre.

- Repartirem la barreja de la ceba per les tartaletes i ho cobrirem amb la barreja de la nata.

- Posarem al forn durant uns 12 o 15 minuts o fins que veiguem que la part superior de les tartaletes està daurada.



- Retirarem del forn i ja ho tenim per servir-ho temperat.

Molt bones i podeu variar el farcit, si voleu. Properament les probaré amb un farcit de pollastre. Bon profit!!!!!!!!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo