Dels tres aperitius que vam preparar, aquest és el més costós de preparar si s'han de fer les tartaletes, encara que sempre hi ha la opció de comprar-les fetes i s'acaba més aviat. En el nostre cas, les vam fer i vam emprar bastant temps.
INGREDIENTS: - 200 grams de farina
- 40 grams de mantega freda i a daus
- 2 rovells d'ou
- Aigua i sal
- PEL FARCIT DE CEBA: - 30 grams de mantega
- 2 cebes picades molt fines
- 1 fulla de llorer
- 2 rametes de farigola fresca
- 200 ml. de nata
- 4 ous
- Nou moscada
PREPARACIÓ: - Tamissarem la farina i la sal per preparar la massa.
- Amb els dits, abocarem la mantega a daus i ho desfarem i ho barrejarem fins que la barreja tingui l'aspecte de pa rallat.
- Farem un volcà amb la barreja anterior i al centre i abocarem els ous i l'aigua. Ho barrejarem tot ben bé fins poder formar una bola. L'embolicarem amb film transparent i ho deixarem mitja hora a la nevera.
- Per al farcit de ceba, fondrem la mantega a una paella a foc mig. Hi afegirem la ceba, el llorer i la farigola amb un grapadet de sal. Taparem i courem a foc lent uns 15 minuts. Passat aquest temps destapem i continuem coent uns 15 minuts més o fins que la ceba estigui ben daurada. Retirem el llorer i la farigola i ho reservem.
- Agarrarem la massa de la nevera i l'estirarem fins un gruix de 2 milímetres aproximadament. Per fer les tartaletes s'agarra un got d'aigua per fer la mida com s'observa a la foto i per fer-hi la revora una tassa de cafè.
- Per un altra banda, batrem la nata amb els ous, la nou moscada, sal i pebre.
- Repartirem la barreja de la ceba per les tartaletes i ho cobrirem amb la barreja de la nata.
- Posarem al forn durant uns 12 o 15 minuts o fins que veiguem que la part superior de les tartaletes està daurada.
- Retirarem del forn i ja ho tenim per servir-ho temperat.
Molt bones i podeu variar el farcit, si voleu. Properament les probaré amb un farcit de pollastre. Bon profit!!!!!!!!!!!
dilluns, 3 de gener del 2011
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada