dissabte, 1 de gener de 2011

TORRADA DE FORMATGE TENDRE I ALBERGINIA

Passades aquestes festes nadalenques, us presento a continuació, tres receptes de plats que hem utilitzat com aperitiu. N'hi ha de més laborioses que d'altres, però el resultat és exquisit.

Comencem per aquesta TORRADA DE FORMATGE TENDRE I ALBERGINIA.

INGREDIENT: - 4 llesques de pa

- 1 dent d'all

- 1 alberginia mitjana

- 1 cunya de formatge tendre. En el nostre cas vàrem fer servir l'Entrepinares però ho podeu probar en Brie o qualsevol altra classe. Dependrà del tipus de formatge que us agradi.

- Tomàquet triturat i fregit.

- 60 grams de melmelada d'escalibada (trobareu la recepta en aquest mateix blog)

- 30 grams d'avellanes torrades

- Oli d'oliva, sal i alfàbrega.

PREPARACIÓ: - Rentarem l'alberginia i tallarem les puntes. A continuació faren tallades a lo llarg, les salarem pel dos costats i les deixarem que expulsin l'aigua, les secarem i les fregirem en una petita quantitat d'oli.

- Per altra banda, torrarem el pa. Partirem l'all i el fregarem pel pa per deixar-hi el seu sabor.

- Barrejarem la tomata amb les avellanes picades i la melmelada d'escalibada. Remourem fins que quedi una barreja més o menys homogènia i reservarem.

- Agarrarem el formatge i anirem fent talls per cobrir les llesques de pa.

- Dipositarem el pa a una safata que pugui anar al forn. Posarem un raig d'oli i col·locarem a sobre l'albregínia. Seguidament hi posarem un tall de formatge. A sobre la barreja de la tomata i després ho cobrirem amb la barreja de 4 formatges rallats.



- Ara ja tenim el plat per enfornar fins que es fongui el formatge.

El resultat, un plat molt gustós en el que la dolçor de la melmelada li dóna un toc especial.

Gaudiu-lo com jo i bon profit!!!!!!!!!!!!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo