dimecres, 2 d’abril del 2014

COSTELLES DE PORC A LA "ZAMORANA"

Aquest és el plat fort del dia que vam dedicar a la comunitat de Castella i Lleó. Per seguir a les CARXOFES CORONADES EN FORMATGE que també podeu trobar al blog, vaig preparar aquestes costelles, que en el meu cas eren de porc, però que podeu sibstituir per exemple per unes de xai, segons les vostres preferències. INGREDIENTS: - 1 costellar de porc - 1 ceba - 2 pastanagues - 2 dents d'all - 2 tomàquets (jo vaig utilitzar un pot de conserva casolana) - 1 got de vi blanc - 4 salsitxes - 3 trossos de cansalada - Herbes provençals, orenga i pebre negre (podeu emprar les espècies que us vinguin de gust) - Oli d'oliva i sal PREPARACIÓ: - En primer lloc prepararem una bona base de verdures. Començarem pelant i picant les cebes. Un cop fet això ho dipositarem a una cassola de terra o alguna cosa semblant. Penseu que després s'haurà d'enfornar. - Seguidament hi afegirem, un cop trinxats, els tomàquets, els alls i les pastanagues. - Trossejarem la cansalada i les salsitxes en trossos no massa petits (3 ó 4 trossos de cada peça i ho incorporarem a la cassola. - Afegirem les espècies. En el meu cas, com us deia abans, he utilitzat herbes provençals, orenga i pebre negre molt. - Hi afegirem un raig d'oli i el vi blanc. També hi afegirem un pessic de sal, encara que cap al final ho haurem de rectificar. - Preescalfarem el forn a 200ºC i enfornarem la cassola durant 15-20 minuts perquè es comencin a coure les verdures. - Passat aquest temps, treiem la cassola i damunt de les verduretes hi posem el costellar que prèviament haurem salpebrat. El courem de 25 a 30 minuts per cada costat. L'haurem de tombar a meitat de la cocció perquè es dauri pels dos costats. - Si durant la cocció veiem que s'eixuga la salsa, hi podem afegir un raig més de vi o d'aigua. - Un cop tenim el costellar al punt, treiem la cassola del forn i retirem de la mateixa el costellar, la cansalada i la salsitxa.
- Posem les verdures a un recipient adequat i les triturarem fins obtenir una salseta espesa molt sabrosa que serà la que acompanyarà les costelletes un cop emplatem. Espero que us agradi i molt bon profit!!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo