dimarts, 29 d’abril de 2014

COCHIFRITO

La setmana passada visitavem Castella La Mancha. Vaig haver de fer un segon plat i em vaig decantar per aquest. Amb el nom que té, li passa com a Santillana del Mar, que "ni és santa, ni llana ni tiene mar". Aquest plat, que amb el nom semblava que fos porc fregit, resulta que és cabrit guisat. Tot seguit us explico com s'ha de preparar. INGREDIENTS: - 1 kg de cabrit - 2 cebes - 2 dents d'all - 100 grams de pernil - 100 grams d'ametlles - 1 got de vi blanc - Julivert picat - Orenga i farigola - Nou moscada - Pebre vermell dolç - 1 clau - Pebre negre molt - 1 ou dur - Farina - Oli i sal
PREPARACIÓ: - Si pot ser, el cabrit, el comprem trossejat. Si no l'haurem de tossejar nosaltres. - El salpebrarem i el posarem a una cassola amb l'orenga i la farigola. El regarem amb el vi i el deixarem en adob durant unes sis hores. - A un altra cassola, i un cop passades les 6 hores, daurarem els trossos de cabrit escorreguts i enfarinats. - Quan els tinguem ben daurats, hi afegirem la ceba, el pernil trossejat i els alls en làmines. - Ho barrejarem i ho deixarem que es vagin daurant. Arribats a aquest punt, afegirem el vi de l'adob, taparem la cassola i ho deixarem que es vagi coent a foc lent. - Mentre es va fent, a un morter prepararem una picada amb les ametlles, el clau, la nou moscada, el pebre vermell dolç, el julivert i un grapadet de sal. Quan tinguem la barreja ben feta, hi afegirem aigua i abocarem la picada a la cassola. - Tornem a tapar i deixem coure a foc lent uns 30 minuts més fins que la carn estigui ben tendra. - Per presentar el plat, decorarem amb unes raspadures de l'ou bullit.
Espero que disfruteu amb aquest plat de la cuina castellano-manxega. Bon profit!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo