INGREDIENTS: - 1 filet de porc (solomillo) de 250 grams (per 2 persones)
- 200 grams de ceba
- 75 grams de prunes seques
- 75 grams d'orellanes ( albercocs deshidratats)
- 500 grams de brou de pollastre
- 60 ml. de conyac
- 1 cullerada de farina
- 2 cullerades de sucre
- Oli, sal i pebre
PREPARACIÓ: - Començarem posant a un bol aigua per tal de rehidratar les prunes seques i les orellanes.
- Escalfarem oli a una cassola ( que no sigui massa petita perquè ha d'acabar rebent el brou i la carn). Pelarem la ceba i la tallarem en juliana. La posarem a sofregir a foc mig per evitar que es cremi, fins que quedi transparent.
- Al mateix temps prepararem la carn. Tallarem el filet de porc en medallons. Els salpebrarem pels dos costats.
- Escalfarem oli a una paella i daurarem els medallons de porc al gust de cadascú. Quan ja tinguem la carn daurada, la reservem a un plat.
- Retirem la paella del foc i aboquem el conyac i el sucre ( compte amb les esquitxades i les cremades). Ho posem al foc molt fort perquè s'evapori l'alcohol i es formi un almíbar molt suau. En poc temps ( un minut o menys) ho tindrem format. Amb més temps se'ns pot cremar i quedar enganxat a la paella.
- Ja tenim la ceba sofregida. A contiuació hi afegim una cullerada de farina i removem. Afegim el brou de pollastre ben calent i la barreja del conyac. Ho removem tot bé i hi afegim la carn que teníem reservada. Ho deixem a foc mig de forma que vagi fent xup-xup i es vagi reduint la salsa.
- Escorrerem les prunes seques i les orellanes. Picarem les prunes i deixarem les orellanes senceres. Ho afegim tot a la salsa i ho continuem bullint fins aconseguir la consistència desitjada. Anem amb compte ja que el sucre se'ns pot enganxar al fons de la cassola.
- Un cop aconseguida la consistència desitjada ja ho tenim per emplatar.
El resultat un plat molt gustós per satisfer els paladars més exigents. Bon profit!!!!!!!!!!!!!
dijous, 10 de febrer del 2011
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada