- 200 grams de ceba
- 75 grams de prunes seques
- 75 grams d'orellanes ( albercocs deshidratats)
- 500 grams de brou de pollastre
- 60 ml. de conyac
- 1 cullerada de farina
- 2 cullerades de sucre
- Oli, sal i pebre
PREPARACIÓ: - Començarem posant a un bol aigua per tal de rehidratar les prunes seques i les orellanes.
- Escalfarem oli a una cassola ( que no sigui massa petita perquè ha d'acabar rebent el brou i la carn). Pelarem la ceba i la tallarem en juliana. La posarem a sofregir a foc mig per evitar que es cremi, fins que quedi transparent.
- Al mateix temps prepararem la carn. Tallarem el filet de porc en medallons. Els salpebrarem pels dos costats.
- Escalfarem oli a una paella i daurarem els medallons de porc al gust de cadascú. Quan ja tinguem la carn daurada, la reservem a un plat.
- Retirem la paella del foc i aboquem el conyac i el sucre ( compte amb les esquitxades i les cremades). Ho posem al foc molt fort perquè s'evapori l'alcohol i es formi un almíbar molt suau. En poc temps ( un minut o menys) ho tindrem format. Amb més temps se'ns pot cremar i quedar enganxat a la paella.
- Ja tenim la ceba sofregida. A contiuació hi afegim una cullerada de farina i removem. Afegim el brou de pollastre ben calent i la barreja del conyac. Ho removem tot bé i hi afegim la carn que teníem reservada. Ho deixem a foc mig de forma que vagi fent xup-xup i es vagi reduint la salsa.

- Escorrerem les prunes seques i les orellanes. Picarem les prunes i deixarem les orellanes senceres. Ho afegim tot a la salsa i ho continuem bullint fins aconseguir la consistència desitjada. Anem amb compte ja que el sucre se'ns pot enganxar al fons de la cassola.
- Un cop aconseguida la consistència desitjada ja ho tenim per emplatar.
El resultat un plat molt gustós per satisfer els paladars més exigents. Bon profit!!!!!!!!!!!!!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada