diumenge, 10 d’abril del 2011

AMANIDA DE MANDONGUILLES

Aquí teniu una recepta fresqueta, fàcil de preparar i diferent, més que res per les mandonguilles. La salsa també fa que sigui molt gustosa.

INGREDIENTS: Per les mandonguilles: - 1/2 kg. de carn picada de vedella

- 2 llesques de pa de motllo

- 2 cullerades de llet

- 1 ceba petita

- 3 cullerades de julivert picat

- 3 cullerades d'alfàfrega fresca picada

- una cullerada de farigola fresca picada

- 2 dents d'all

- Oli, sal i pebre negre



Per l'amanida: - 16 mandonguilles ja fetes

- 1 enciam

- 2 ous durs

- 1 gotet d'oli d'oliva

- 1 cullerada de maionesa

- 2 cullerades de vinagre de xerés

- Uns barrotets de pa

- 1 ceba

- Un grapadet de pipes pelades

- Sal i pebre negre

PREPARACIÓ: - En primer lloc he preparat les mandonguilles unes hores abans.

- Remullarem el pa en la llet i ho barrejarem amb la carn picada, la ceba trossejada molt petita, les herbes i sal i pebre al gust.

- Anirem fent les mandonguilles després de ben amassada la barreja.

- Escalfarem oli a una paella i anirem fregint les mandonguilles a foc mitja per evitar que es cremin de fora i quedin crues per dins. Després les deixarem en paper de cuina perquè vagin expulsant l'oli restant.






- Per començar el preparament de l'amanida, partirem les mandonguilles per la meitat i els ous en 4 quarts.

- Tallarem l'enciam en juliana i el rentarem.

- Tallarem la ceba en aros i la reservem.

- Barrejem l'oli, el vinagre, la maionesa, la sal, el pebre i les pipes amb la batedora per preparar l'amaniment.

- Per muntar el plat, col·locarem l'enciam, amb la ceba per damunt. Repartirem les mandonguilles i els quarts d'ou per acabar d'adornar el plat. Ho completarem amb uns barrotets al voltant del plat.



- Posarem l'amaniment en bols al mig de la taula perquè cadascun es posi la quantitat que vulgui.

Espero que disfruteu la recepta com vam fer-ho nosaltres i bon profit!!!!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo