dimarts, 15 de novembre de 2011

LLOM DE PORC A LA SAL

Aquesta recepta és un altra de les que he extret del vell llibre de la deixalleria. Quan la vaig veure enseguida me'n vaig recordar l'acudit que algú va contar a una de les classes dels cursos de PRL, el de la dorada a la sal i les ..., bé deixem-ho estar. Aquesta recepta la dedico a Vane, Maria, Marta, Lázaro, Mª Jose, les Cintes, Jordi, el super "Bailon" i algú que segurament em dec deixar, pels bons ratos que vam passar.

INGREDIENTS: - 1 kg de llom

- 1.5 kg de sal grossa

PREPARACIÓ: - Netegem bé de greix tota la peça de llom.

- A una font per posar al forn, extendrem una capa de sal grossa per cubrir tot el fons, aproximadament mig kilogram.

- Posarem la peça de llom a sobre i la cobrirem amb la resta de la sal. Presionarem per tot el voltant, per formar com una cuirassa.- Escalfem el forn a 175ºC i posem la safata a dintre. La deixem aproximadament una hora.

- Passat aquest temps, observareu que la sal sembla que s'hagi trencat (veure foto).

- Treiem del forn, eliminem la cuirassa de sal de la carn, intentem eliminar el màxim de sal possible i deixem refredar.

- A continuació, ja es pot trossejar i servir, tan calent com fred i amb l'acompanyament que desitjeu. En el meu cas, amb els OUS "ESCALFATS" EN TOMÀQUET.
Com heu pogut comprovar, és una recepta molt senzilla de preparar i amb un resultat sorprenent. Bon profit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo