dimarts, 15 de novembre de 2011

OUS "ESCALFATS" EN TOMÀQUET

Aquestes tres receptes que penjaré estos dies, les he aconseguit d'un llibre que anaven a tirar a la deixalleria del poble editat al 1977. Me'l van oferir i després de consultar-lo diverses vegades, m'he decidit a preparar alguna cosa.

INGREDIENTS: - 4 tomàquets grans

- 1 dent d'all

- 4 ous



- 2 cullerades petites de salsa de tomàquet

- 4 cullerades petites de nata de cuina

- 1 cullerada de parmessà ratllat

- 30 grams de mantega

- Oli d'oliva, sal i pebre

PREPARACIÓ: - Rentem bé els tomàquets i els sequem; tallem la tapa superior amb un ganivet ben afilat i els buidem.

- Els assaonem per dins amb sal i l'all ben trinxat i es col·loquen cap per avall per que expulsin tot el seu suc.

- Després de 30 minuts, posem un ou dins de cadascún procurant que quedi la major part de la clara per sobre del rovell.

- Barregem la salsa de tomàquet amb la nata i cubrim amb ella els ous.

- Cubrim la part superior amb una fina capa de parmessà ratllat i ho introduim al forn preescalfat a 175 ºC durant 30 a 35 minuts o fins que les clares es quallin.



- Un cop fets els tomàquets ja ho tenim per emplatar. En el meu cas els vaig fer servir per acompanyament del plat següent, LLOM A LA SAL.

Bon profit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo