divendres, 23 de desembre del 2011
PASTÍS AL WHISKY I AL SUCRE MORENO
Ahir vaig fer un pastís més apropiat per aquestes dates. El toc de whisky i de sucre moreno li donava aquest toc especial.
INGREDIENTS: - 450 grams de farina
- 1/2 cullerada de llevat en pols
- 1/2 cullerada de bicarbonat sòdic
- 175 ml de llet
- 2 cullerades petites d'essència de vainilla
- 70 ml de whisky
- 300 grams de sucre moreno
- 170 grams de sucre
- 225 grams de mantega
- 5 ous
- 2 cullerades de suc de taronja
PREPARCIÓ: - Preescalfem el forn a 170ºC.
- Barregem la farina, la sal, el llevat i el bicarbonat a un bol mitjà i reservem.
- Barregem la llet, la vainilla i 60 ml de whisky.
- Amb la batedora elèctrica batrem el sucre moreno amb 100 grams del sucre blanc. Afegirem la mantega reblanida i barrejarem fins que la barreja quedi lleugera i cremosa.
- Afegirem els ous, un a un, barrejant després de cada adicció.
- Baixem la velocitat de la batedora i anem afegint, altrnativament, les barrejes de farina i llet, procurant començar i acabar amb la de farina.
- Aboquem la barreja a un motllo que haurem engrassat i enfarinat. Fornejarem durant 80 o 85 minuts, comprovant el punt de cocció amb el típic escuradents. Ha de sortir net en punxar el pastís.
- A un bol, barrejarem el suc de taronja, amb la resta de whisky i la resta de sucre. Amb aquesta barreja, pintarem el pastís quan encara estigui calent.
- Deixarem que es refredi el motllo i treurem el pastís de dintre.
Per servir-lo, feu talls petits i ja podeu gaudir-lo com nosaltres. Bon profit!!!!!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada