divendres, 23 de desembre de 2011

PASTÍS AL WHISKY I AL SUCRE MORENO



Ahir vaig fer un pastís més apropiat per aquestes dates. El toc de whisky i de sucre moreno li donava aquest toc especial.

INGREDIENTS: - 450 grams de farina

- 1/2 cullerada de llevat en pols

- 1/2 cullerada de bicarbonat sòdic

- 175 ml de llet

- 2 cullerades petites d'essència de vainilla

- 70 ml de whisky

- 300 grams de sucre moreno

- 170 grams de sucre

- 225 grams de mantega

- 5 ous

- 2 cullerades de suc de taronja

PREPARCIÓ: - Preescalfem el forn a 170ºC.

- Barregem la farina, la sal, el llevat i el bicarbonat a un bol mitjà i reservem.

- Barregem la llet, la vainilla i 60 ml de whisky.

- Amb la batedora elèctrica batrem el sucre moreno amb 100 grams del sucre blanc. Afegirem la mantega reblanida i barrejarem fins que la barreja quedi lleugera i cremosa.

- Afegirem els ous, un a un, barrejant després de cada adicció.

- Baixem la velocitat de la batedora i anem afegint, altrnativament, les barrejes de farina i llet, procurant començar i acabar amb la de farina.

- Aboquem la barreja a un motllo que haurem engrassat i enfarinat. Fornejarem durant 80 o 85 minuts, comprovant el punt de cocció amb el típic escuradents. Ha de sortir net en punxar el pastís.

- A un bol, barrejarem el suc de taronja, amb la resta de whisky i la resta de sucre. Amb aquesta barreja, pintarem el pastís quan encara estigui calent.

- Deixarem que es refredi el motllo i treurem el pastís de dintre.



Per servir-lo, feu talls petits i ja podeu gaudir-lo com nosaltres. Bon profit!!!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo