INGREDIENTS: - 1,5 kg de panceta de porc desosada
- 1 ceba
- 60 grams de nous
- 60 grams de pa de motllo sense escorça
- 1 poma
- Julivert picat
- 30 grams de mantega
- Sal i pebre
- 1/2 cullerada de farifola
- El suc de 1/2 llimona
- 1/2 got de sidra
PREPARACIÓ: - Pelem la ceba i la piquem molt petita.
- Trossegem les nous.
- Tallem el pa a daus

- Li treiem el cor a la poma, la pelem i la trossegem molt petita.
- A una paella petita, fonem la mantega i fregim la ceba i les nous a foc moderat.
- Quan comencin a agarrar color, afegim el pa, la poma i el julivert. Deixem coure fins que la poma està blana.

- S'assaona amb sal, pebre, farigola i el suc de la llimona.
- Fem uns talls a la pell que envolta la carn. L'obrim i posem el farcit a sobre.
- L'emboliquem i la lliguem en fil perquè mantingui la forma.

- Ho col·loquem a una safata pel forn greixada. Pintem tota l'escorça en oli i afegim sal abundantment.
- Introduïm al forn a 200ºC durant mitja hora fins que l'escorça estigui daurada i cruixent.
- Llavors baixem la temperatura a 175ºC perquè acabi de coure's durant aproximadament una hora i mitja més.

- Per saber si està cuita, quan ho punxem ha de treure un suc entre groguenc i blanquinós.
- Resservarem la carn en un lloc calent. El suc que ha quedat a la safata, ho passem a un cassó. Afegim la sidra i ho fem bullir a foc mig mentre removem. Un cop la salsa ens ha agarrat el color i la consistència desitjats, salpebrem al gust, la posem a una salsera i ja ho podem treure a taula.

En el nostre cas, ho vam servir acompanyat d'unes patates fregides amb cebeta. Mmmmmmmm!!!!! Bon profit!!!!!!!!!!!!!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada