dissabte, 3 de desembre del 2011

ROSTIT DE PORC FARCIT DE NOUS I POMA

Continuant en les receptes del llibre de la deixalleria editat el 1977, avui he provat aquesta recepta en "panceta" de porc, que jo només coneixia per posar damunt unes brases en una mica d'allioli.

INGREDIENTS: - 1,5 kg de panceta de porc desosada

- 1 ceba

- 60 grams de nous

- 60 grams de pa de motllo sense escorça

- 1 poma

- Julivert picat

- 30 grams de mantega

- Sal i pebre

- 1/2 cullerada de farifola

- El suc de 1/2 llimona

- 1/2 got de sidra

PREPARACIÓ: - Pelem la ceba i la piquem molt petita.

- Trossegem les nous.

- Tallem el pa a daus



- Li treiem el cor a la poma, la pelem i la trossegem molt petita.

- A una paella petita, fonem la mantega i fregim la ceba i les nous a foc moderat.

- Quan comencin a agarrar color, afegim el pa, la poma i el julivert. Deixem coure fins que la poma està blana.



- S'assaona amb sal, pebre, farigola i el suc de la llimona.

- Fem uns talls a la pell que envolta la carn. L'obrim i posem el farcit a sobre.

- L'emboliquem i la lliguem en fil perquè mantingui la forma.



- Ho col·loquem a una safata pel forn greixada. Pintem tota l'escorça en oli i afegim sal abundantment.

- Introduïm al forn a 200ºC durant mitja hora fins que l'escorça estigui daurada i cruixent.

- Llavors baixem la temperatura a 175ºC perquè acabi de coure's durant aproximadament una hora i mitja més.



- Per saber si està cuita, quan ho punxem ha de treure un suc entre groguenc i blanquinós.

- Resservarem la carn en un lloc calent. El suc que ha quedat a la safata, ho passem a un cassó. Afegim la sidra i ho fem bullir a foc mig mentre removem. Un cop la salsa ens ha agarrat el color i la consistència desitjats, salpebrem al gust, la posem a una salsera i ja ho podem treure a taula.



En el nostre cas, ho vam servir acompanyat d'unes patates fregides amb cebeta. Mmmmmmmm!!!!! Bon profit!!!!!!!!!!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo