divendres, 17 de setembre del 2010

"FONDUE" MARSUS

Aquesta presentació, la vaig veure per primer cop a casa de dos bons amics, Marcial i Susanna,i em va cridar l'atenció a més de pel seu sabor per la seva originalitat, i els vaig demanar si ho podíem repetir per tal de poder fer les fotos i fer-vos l'explicació aquí. Gràcies per la vostra col·laboració.

INGREDIENTS: - Els formatges de la "fondue", cadascú hi pot posar els que més li agraden. En el nostre cas vam posar: - 250 gr. d'EDAM
- 250 gr. d'EMMENTAL
- 250 gr. de qualsevol formatge SEMICURAT
- 1 ceba
- 1 all
- 1 ou
- Oli (opcional ment i si us ve de gust podeu afegir pebre molt)
- 2 Pans de pagès de mig kilogram cadascun

PREPARACIÓ: - Començarem per treure el barret als dos pans i els buidarem tota la molla que podrem.





- Ratllarem els formatges i els dipositarem a una font

- Ratllarem la ceba i l'escorrerem. Hi traurem tot el suc que ens sigui possible.

- Picarem l'all juntament amb l'ou i l'oli. Ho batrem tot junt. És en aquest punt on podem afegir el pebre si ens ve de gust.

- Barrejarem els formatges, la ceba i la barreja de l'all amb l'ou. Ho anirem amassant amb les mans fins que quedi una bola més o menys uniforme.

- En aquest punt tenim dos opcions depenent del temps de que disposem.Podem anar fonent la barreja al microones fins que quedi amb la consistència desitjada (gairebé líquid)(aproximadament uns 20 minuts a mitjana potencia) o podem posar-ho dins els pans i tenir-ho durant 3 o 4 hores al forn convencional a 120 o 130º C per que es vagi fonent i al mateix temps s'impregni al pa.



- Un cop hem posat el formatge a dins els pans, embolicarem amb paper d'alumini per conservar-ho calent i ja podem treure-ho a la taula.

- Per menjar-ho hi ha diverses opcions. Podem treure torrades per sucar, ho podem acompanyar amb la nostra carn preferida o bé podem anar trencant trossos de pa de la nostra "fondue" improvisada i els anirem omplint de la barreja obtinguda.




Espero que gaudiu tant com nosaltres d'aquesta recepta i bon profit!!!!!!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo