dijous, 14 d’octubre de 2010

PASTÍS DE CREMA

INGREDIENTS: - PER AL BESCUIT: - 4 ous
- 125 grams de farina
- 125 grams de sucre
- 1 cullerada petita de llevat

- PER LA CREMA: - 375 cc de llet
- 3 rovells d'ou
- 200 grams de sucre
- 30grams de "maizena"
- 1 rama de canyella
- La pell d'una llima

PREPARACIÓ: - Treballarem en un bol els 4 ous amb el sucre. Batrem la barreja fins que es dobli el seu volum. Batrem molt bé juntament amb el llevat fins que quedi una pasta espessa i esponjosa.

- Afegirem la farina, espolvorejant-la per sobre fent-la passar per un col·lador fi metàl·lic. Continuarem removent mentre aboquem la farina.

- Un cop barrejada, ho abocarem a un motllo prèviament untat amb mantega i ho posarem al forn a 175 ºC durant uns 30 minuts aproximadament.



- Anirem controlant la cocció i quant estigui al punt (enclavem un escuradents i si surt net està al seu punt) el deixarem uns 5 minuts més al forn perquè es desenganxi el bescuit.

- El traiem del motllo i el deixem refredar.

- Per preparar la crema, treballarem els rovells d'ou amb el sucre a un cassó, fins que quedi una barreja fina un xic espessa. Al mateix temps afegirem la fècula ("maizena").

- Quan estigui tot ben barrejat hi afegirem la llet bullint, prèviament aromatitzada amb la canyella i la pell de llimona.



- Barrejarem amb el batidor i ho posarem al foc removent continuament fins que arrenqui el bull.

- Quan comenci a bullir, retirem del foc i continuem removent durant 30 segons vivament. Deixarem refredar

- Un cop el bescuit s'haurà refredat, el partirem per la meitat, fent dos pisos, i al mig hi posarem una capa de crema.

- Per sobre i els costats, també taparem amb crema i ho deixarem tant fi com puguem.

- Abans de treure, per acabar de presentar el plat, tenim dues opcions:
- Posem sucre per tota la superfície i ho cremem amb planxa o bufador (soplete).

- Cobrir la superfície am xocolate rallat.

Trieu la que més us agradi.



- Un cop muntat el plat i abans de cremar-hi el sucre, ho posarem una estona a la nevera per refredar la crema.

Espero que gaudiu tant com jo el plat i bon profit!!!!!!!!!!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo