dilluns, 16 d’abril del 2012

TARTALETES DE FOIE AMB CEBA CARAMELITZADA

El segon dels entrants que vam preparar és aquest. El sabor també és prou exquisit.



INGREDIENTS: - 1 bloc de foie

- 150 grams de farina

- 100 grams de mantega

- 2 cullerades soperes d'aigua

- 3 ous

- Sèsam negre

- Sal Maldom

- Sal

- Ceba

- 2 cullerades de sucre moreno

- Essència de vainilla

PREPARACIÓ: - Prepararem la ceba caramelitzada. Tallarem la ceba molt petita. La posarem a una paella amb oli per tal de caramelitzar-la a foc lent. Quan estigui mig feta hi afegirem el sucre moreno amb un polsim d'essència de vainilla per tal de suavitzar-la i la deixarem una estoneta més al foc lent

- A un cassó posarem la mantega, l'aigua i un pessiguet de sal. Quan estigui totalment fosa, i un cop l'haurem tret del foc, hi afegirem la farina. Ho remourem bé. Ho tornarem a posar al foc fins que la farina es solti bé.

- Un cop ho haurem tret del foc, anirem afegint els ous, un a un, i anem removent en cadascun d'ells.

- A una safata del forn farem muntanyetes amb la massa amb l'ajut d'una cullera. Damunt de cada una de les muntanyetes, posem unes llavors de sèsam negre. Ho posem al forn i es deixa fins que pugi la massa, a 180 ºC uns 20 minuts aproximadament. Obrirem una mica el forn perquè es refredin sense que baixi un altre cop la massa.



- Amb l'ajut d'unes tisores o un ganivet, obrirem les muntanyetes d'abans. Les reomplim amb la ceba caramelitzada, un tros de foie i unes escates de sal maldom.

El resultat és un plat deliciós i amb molt bon sabor on es combina el dolç i el salat molt bé. Que gaudiu com nosaltres i bon profit!!!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo