dilluns, 18 de juny del 2012

SECRET IBÈRIC AMB VARIAT DE FRUITS AL PEDRO XIMÉNEZ

Segurament algun de vosaltres us preguntareu què és això del secret ibèric. Intentaré explicar-ho. No se si ho aconseguiré, el que sí què us puc dir, és que la carn és molt gustosa. El secret de porc és un tall localitzat entre la paletilla i la "panceta", a la regió interna. Sol tenir forma de ventall i sol pesar entre 150 i 200 grams. Sembla ser, que el nom de secret es deu a què és un tall que queda ocult, únicament es pot veure si es talla el múscul en horitzontal, encara que també n'hi ha que diuen, que donades les seves qualitats, els carnicers es guardaven aquestes peces per al seu consum. Com a característiques hi ha que és una de les peces més greixoses i sabroses, és poc atractiva a la vista, té un tall irregular i amb greix entremesclat, el que fa que un secret poc fet a la planxa, sigui un mos exquisit que es desfà al paladar. A la recepta d'avui per acompanyar aquesta deliciosa carn, conjugarem el sabor d'algunes fruites amb el xerés Pedro Ximenez. Ja veureu que la preparació és molt senzilla, fàcil i ràpida. INGREDIENTS: - 1 o 2 peces de secret d'uns 400 grams - 2 cebes - 2 pomes - 100 grams de prunes passes - 1 copa de Pedro Ximenez. - Sal i pebre PREPARACIÓ: - Pelarem la ceba i la farem a rodanxes partides per la meitat, en forma de mitja lluna. - Pelarem la poma i la farem a octaus. - A una paella amb oli posarem a foc lent la ceba, els trossos de poma i les prunes. - Mantindrem el foc baix per evitar que se'ns cremi la ceba. Quan ja tenim gairebé els fruits cuits, afegirem el xerés. Ho abocarem a la paella i deixarem al foc fins que es redueixi. Rectificarem de sal i reservarem. - Ja per finalitzar, agarrarem la peça o les peces de secret i els treurem el greix que les recubreix. - Prepararem els talls, salpebrarem i els torrarem a una graella lleugerament, cadascú al seu punt. - Ja podeu emplatar amb dos trossos de secret, la barreja de fruits per acompanyar i el suc resultant de la reducció per damunt. El resultat, mmmmmmmmmmm. Bon profit!!!!!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo