dissabte, 15 de febrer del 2014

"CRESPILLOS" DE CARNESTOLTES

Aquesta setmana vam començar un altra ruta gastronòmica. En aquesta ocasió, el viatge, ens portarà per les diferents comunitats autonòmiques de la veïna Espanya. El començament del viatge el fem per Aragó. Jo havia de fer el postre i en aquesta ocasió vaig triar aquests "Crespillos" de carnestoltes, molt apropiats per les dates en les que ens trobem.

INGREDIENTS: - 8 ous

                            - 200 grams de sucre

                            - 250 grams de farina (se'n pot afegir més si al final la massa no us queda prou compacta)

                            - 1 tassa de llet

                            - 1 tassa petita (de cafè) d'aigua amb gas

                            - Oli abundant per fregir

                            - Una tassa petita de sucre glass

                            - 1 culleradeta de canyella en pols

PREPARACIÓ: - Separarem les clares del rovells, i guardarem les primeres a la nevera perquè es refredin.

                           - Batrem els rovells, i els barrejarem amb la farina tamissada.

                           - Abocarem la llet, sense deixar de remoure per que no se'ns facin grumolls.

                           - Barrejarem també l'aigua amb gas.

                           - Per l'altre costat, muntarem les clares fredes amb una mica de sal i anirem afegint el sucre mentre les anem treballant, fins aconseguir una barreja uniforme.

                           - Hi incorporarem les clares amb molta cura.

                           - A una paella amb oli abundant, i amb l'ajut de dues culleres, prèviament untades amb oli. anem agarrant trossets de massa i les anem fregint.



                           - Un cop estiguin fredes, s'escorren i es deixen damunt de paper absorvent perquè eliminin l'excès d'oli i s'empolvoren amb el sucre glass i canyella.

El resultat és agradable pel paladar, però barrejat, al'hora de menjar-los amb xocolata, resalta el seu sabor.

Bon profit!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo