divendres, 28 de febrer de 2014

PANTXINETA

Aquesta és una recepta del Pais Basc. És un postre senzill i fàcil de preparar. Veureu que a la recepta hi ha pasta de full. Hi ha l'opció de fer-lo un mateix o, com he fet jo, comprar-ne un full.

INGREDIENTS: - 1 full de pasta fullada

                             - 30 grams d'ametlles filetejades torrades

                            - 30 grams d'ametlles filetejades crues

                            - Sucre glacé

                            - Crema pastelera. INGREDIENTS: - 1/2 litre de llet

                                                                                       - 1 rameta de vainilla

                                                                                       - 125 grams de sucre

                                                                                       - 40 grams de fècula de blat de moro

                                                                                       - 4 rovells d'ou



PREPARACIÓ: - El meu consell, si la pasta de full la compreu, és que comenceu preparant la crema. Així li donareu temps a que es refredi.

                           - A un cassó posem la llet i la rameta de vainilla i ho portem a bullir.

                           - Mentrestant, a un bol barrejarem el sucre, els rovells i la fècula de blat de moro.Ho barrejarem bé fins que el resultat sigui homogeni.

                           - A la barreja anterior, hi hafegim, poc a poc, la llet i anem removent fins que quedi la pasta ben disolta a la llet.

                           - Ho tornarem al foc, removent continuament fins que s'espesseixi.

                           - Ho retirarem del foc, i ho deixarem refredar tapat.





                           - Mentre es refreda, a una safata o motllo pel forn, que prèviament haurem untat en mantega, hi escamparem la meitat de la pasta de full, folrant també la meitat de les parets.



                           - Un cop s'haurà refredat la crema, la dipositarem per damunt de la pasta de full de manera homogènia.

                           - Empolvorem la crema amb les ametlles filetejades torrades.

                           - Amb la resta de la pasta fullada, taparem la crema, enganxant les vores entre elles.

                           - Empolvorem per damunt de la tapa amb les ametlles filetejades crues i ho posem al forn preescalfat a 200ºC durant uns 20 minuts o fins que la pasta de full estigui cuita (els temps de cocció poden variar d'uns forns als altres).


                    
                         - Ara ja només queda empolvorar amb sucre glacé abundant per sobre i ja podem fer els talls per portar-los a taula. Bon profit!!!!!!!!!!!!!!!!!









0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo