dimecres, 19 de febrer del 2014

"CALDERO" DE LLOM

De ruta per la Península, avui hem visitat la Comunitat Foral de Navarra. M'he decidit per un plat de llom, amb una combinació amb pocs elements i un resultat per sucar-hi pa.

INGREDIENTS (4 persones): - de 8 a 12 trossos de llom (depén de la gana)

                                                 - 1 quilogram de carxofes

                                                 - 3 alls

                                                 - 4 ous

                                                 - 1 got de vi blanc

                                                 - 1 litre de brou de carn (casolà o en brik)

                                                 - Farina, oli i sal

PREPARACIÓ: - En primer lloc prepararem els trossos de llom per arrebossar amb la farina i l'ou.

                           - Netejarem les carxofes i les farem a trossos, que posarem a bullir amb aigua i sal fins que quedin toves. Un cop estovades, les prepararem per arrebosar.

                           - Pelarem i picarem els alls, per sofregir-los a una cassola de terra ( preferentment) i si no a la que tingueu més a mà. Els reservem.

                           - A continuació sofregirem el llom arrebossat.

                           - Posteriorment afegirem les carxofes trossejades i arrebossades.

                           - Quan ja hauran agarrat coloret el llom i les carxofes, afegim a la cassola el vi i deixem que es redueixi.



                           - Un cop ja s'ha reduït el vi, afegirem el brou fins que qudi la carn ben cuberta.

                           - Afegim també els alls que havíem reservat.

                           - Deixem que bulli fins que es redueixi una quarta part del brou. Llavors hi trenquem els ous, per escaldar-los i quan estiguin quallats ja podem retirar del foc.



Espero que el gaudiu com nosaltres i, si voleu un consell, teniu pa ben a prop sino us en penedireu.

Bon profit!!!!!

                           

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo