De ruta per la Península, avui hem visitat la Comunitat Foral de Navarra. M'he decidit per un plat de llom, amb una combinació amb pocs elements i un resultat per sucar-hi pa.
INGREDIENTS (4 persones): - de 8 a 12 trossos de llom (depén de la gana)
- 1 quilogram de carxofes
- 3 alls
- 4 ous
- 1 got de vi blanc
- 1 litre de brou de carn (casolà o en brik)
- Farina, oli i sal
PREPARACIÓ: - En primer lloc prepararem els trossos de llom per arrebossar amb la farina i l'ou.
- Netejarem les carxofes i les farem a trossos, que posarem a bullir amb aigua i sal fins que quedin toves. Un cop estovades, les prepararem per arrebosar.
- Pelarem i picarem els alls, per sofregir-los a una cassola de terra ( preferentment) i si no a la que tingueu més a mà. Els reservem.
- A continuació sofregirem el llom arrebossat.
- Posteriorment afegirem les carxofes trossejades i arrebossades.
- Quan ja hauran agarrat coloret el llom i les carxofes, afegim a la cassola el vi i deixem que es redueixi.
- Un cop ja s'ha reduït el vi, afegirem el brou fins que qudi la carn ben cuberta.
- Afegim també els alls que havíem reservat.
- Deixem que bulli fins que es redueixi una quarta part del brou. Llavors hi trenquem els ous, per escaldar-los i quan estiguin quallats ja podem retirar del foc.
Espero que el gaudiu com nosaltres i, si voleu un consell, teniu pa ben a prop sino us en penedireu.
Bon profit!!!!!
dimecres, 19 de febrer del 2014
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada