dimarts, 4 de febrer de 2014

PASTÍTSIO ( Pasta al forn amb carn picada)

Aquest és un altre plat de la cuina grega. Aquí trobareu una manera diferent de preparar i cuinar la pasta.

INGREDIENTS: - 400 grams de carn picada

                            - 200 grams de macarrons

                            - 250 grams de tomàquet triturat

                            - 1 ceba

                            - 1 dent d'all

                            - 1 fulla de llorer

                            - 70 grams de formatge parmesà

                            - 1 ou

                            - Julivert

                            - Orenga

                            - Pebre

                            - Sal i oli

PER PREPARAR LA BEIXAMEL: - 60 grams de mantega

                                                           - 80 grams de farina

                                                           - 500 ml de llet

                                                           - 1 ou

                                                           - Nou moscada

                                                           - Parmesà

PREPARACIÓ: - Començarem preparant la salsa de carn. Sofregirem, després d'haver-los picat molt finament, la ceba i l'all.

                           - Un cop els tindrem ben daurats, hi afegirem la carn ficada i continuarem sofregint fins que estigui en el seu punt.

                           - En quant ho hem aconseguit, afegirem el tomàquet, el julivert, l'orenga, el llorer i ho salpebrarem. Ho deixem al foc fins que s'hagi reduit i espessit.

                           - Seguidament, portarem a ebullició una olla en aigua abundant en sal. Courem la pasta durant 4 o 5 minuts. A continuació els escorrem i els reservem a un recipient o després d'haver-lo batut, hi barrejarem l'ou per tal que la pasta es compacti en acabar de coure-la al forn.

                           - A una safata que haurem greixat, posarem una primera capa de macarrons, a continuació una amb la barreja de la carn, un altra de macarrons i per sobre, una capa de beixamel i formatge ratllat.

                           - Ho enfornarem durant uns 40 minuts a 200ºC fins que la pasta estigui ben cuita.

PER PREPARAR LA BEIXAMEL: - Portarem un cassó al foc on fondrem la mantega.

                                                           - Seguidament afegirem la llet i la farina i anirem removent fins espessir la salsa.

                                                           - Afegirem formatge rallat i quan el tinguem fos, retirarem el cassó del foc.

                                                           - Deixarem gelar una estoneta i afegirem la nou moscada i un ou, que barrejarem enèrgicament amb l'ajut d'unes varetes.




Ja tenim el plat preparat per degustar-lo.

Bon profit!!!!                                  

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo