INGREDIENTS: - 400 grams de carn picada
- 200 grams de macarrons
- 250 grams de tomàquet triturat
- 1 ceba
- 1 dent d'all
- 1 fulla de llorer
- 70 grams de formatge parmesà
- 1 ou
- Julivert
- Orenga
- Pebre
- Sal i oli
PER PREPARAR LA BEIXAMEL: - 60 grams de mantega
- 80 grams de farina
- 500 ml de llet
- 1 ou
- Nou moscada
- Parmesà
PREPARACIÓ: - Començarem preparant la salsa de carn. Sofregirem, després d'haver-los picat molt finament, la ceba i l'all.
- Un cop els tindrem ben daurats, hi afegirem la carn ficada i continuarem sofregint fins que estigui en el seu punt.
- En quant ho hem aconseguit, afegirem el tomàquet, el julivert, l'orenga, el llorer i ho salpebrarem. Ho deixem al foc fins que s'hagi reduit i espessit.
- Seguidament, portarem a ebullició una olla en aigua abundant en sal. Courem la pasta durant 4 o 5 minuts. A continuació els escorrem i els reservem a un recipient o després d'haver-lo batut, hi barrejarem l'ou per tal que la pasta es compacti en acabar de coure-la al forn.
- A una safata que haurem greixat, posarem una primera capa de macarrons, a continuació una amb la barreja de la carn, un altra de macarrons i per sobre, una capa de beixamel i formatge ratllat.
- Ho enfornarem durant uns 40 minuts a 200ºC fins que la pasta estigui ben cuita.
PER PREPARAR LA BEIXAMEL: - Portarem un cassó al foc on fondrem la mantega.
- Seguidament afegirem la llet i la farina i anirem removent fins espessir la salsa.
- Afegirem formatge rallat i quan el tinguem fos, retirarem el cassó del foc.
- Deixarem gelar una estoneta i afegirem la nou moscada i un ou, que barrejarem enèrgicament amb l'ajut d'unes varetes.
Ja tenim el plat preparat per degustar-lo.
Bon profit!!!!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada