Aquesta recepta ha estat preparada per un sopar temàtic de cuina gallega. He preparat aquest postre, que és semblant a un brioix, amb uns tocs de crema pastelera. Per suposat, per acabar el sopar haurem de fer una Queimada amb el seu "Conxuro".
INGREDIENTS: - PER LA MASSA: - 50 ml. d'anís
- 200 ml de llet
- 50 grams de sucre
- 100 grams de mantega
- 2 sobres de llevat
- 2 ous
- 1 petita cullerada de sal
- 600 grams de farina de força
- PER L'ALMÍVAR:
- 50 ml d'anís
- 50 ml d'aigua
- 60 grams de sucre
- PER LA CREMA PASTELERA:
- 400 ml de llet
- 2 rovells d'ou
- 60 grams de sucre
- 25 grams de farina fina de blat de moro
PREPARACIÓ: - En primer lloc prepararem l'almívar. En un cassó, posarem els tres ingredients al foc suau i quan comenci a bullir ho deixarem cinc minuts, mentre continuem remenant per que no s'enganxi.
- A continuació prepararem la crema. Reservarem una tassa de llet per barrejar amb els dos rovells i la farina fina de blat de moro. La resta la posarem a un foc suau amb el sucre. Un cop s'haurà escalfat la llet, afegirem la que havíem reservat i mantindrem al foc, mentre anem remenant la barreja. Un cop s'haurà espessat, retirarem del foc i ho deixem refredar.
- Per la massa posarem a un cassó la llet, l'anís, la mantega i el sucre, i ho templarem a foc suau.
- Afegirem el llevat i els ous batuts i ho barrejarem tot bé.
- A continuació afegirem la meitat de la farina i la sal i tornem a barrejar. Afegim la resta de la farina per aconseguir una barreja homogènia que es desenganxi dels dits.
- Un cop aconseguida una massa tova, la deixarem reposar uns deu minuts.
- Passat aquest temps, ens mullarem les mans amb oli per donar-li forma a la massa. Amb aquestes quantitats ens sortiran dues boles amb la mesura d'un plat de postre.
- Batrem un ou per pintar les larpeires. Farem uns talls profunds, en quadrats a la superfície del pastís.
- Posarem una piloteta de massa a un got en aigua i quan suri ja ho tenim per enfornar.
- Posem la crema pastelera per sobre i enfornem amb el forn preescalfat a 200ºC durant uns 30 minuts. És convenient posar dins del forn un got amb aigua per mantenir la humitat.
- En treureu posem l'almivar per damunt i en gelar-se ja es pot menjar. En el nostre cas, ho vam acompanyar amb una bona "queimada".
Bon profit!!!!!
dimecres, 26 de març del 2014
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada