dimecres, 26 de març de 2014

BOLA LARPEIRA

Aquesta recepta ha estat preparada per un sopar temàtic de cuina gallega. He preparat aquest postre, que és semblant a un brioix, amb uns tocs de crema pastelera. Per suposat, per acabar el sopar haurem de fer una Queimada amb el seu "Conxuro". INGREDIENTS: - PER LA MASSA: - 50 ml. d'anís - 200 ml de llet - 50 grams de sucre - 100 grams de mantega - 2 sobres de llevat - 2 ous - 1 petita cullerada de sal - 600 grams de farina de força - PER L'ALMÍVAR: - 50 ml d'anís - 50 ml d'aigua - 60 grams de sucre - PER LA CREMA PASTELERA: - 400 ml de llet - 2 rovells d'ou - 60 grams de sucre - 25 grams de farina fina de blat de moro PREPARACIÓ: - En primer lloc prepararem l'almívar. En un cassó, posarem els tres ingredients al foc suau i quan comenci a bullir ho deixarem cinc minuts, mentre continuem remenant per que no s'enganxi. - A continuació prepararem la crema. Reservarem una tassa de llet per barrejar amb els dos rovells i la farina fina de blat de moro. La resta la posarem a un foc suau amb el sucre. Un cop s'haurà escalfat la llet, afegirem la que havíem reservat i mantindrem al foc, mentre anem remenant la barreja. Un cop s'haurà espessat, retirarem del foc i ho deixem refredar. - Per la massa posarem a un cassó la llet, l'anís, la mantega i el sucre, i ho templarem a foc suau. - Afegirem el llevat i els ous batuts i ho barrejarem tot bé. - A continuació afegirem la meitat de la farina i la sal i tornem a barrejar. Afegim la resta de la farina per aconseguir una barreja homogènia que es desenganxi dels dits. - Un cop aconseguida una massa tova, la deixarem reposar uns deu minuts. - Passat aquest temps, ens mullarem les mans amb oli per donar-li forma a la massa. Amb aquestes quantitats ens sortiran dues boles amb la mesura d'un plat de postre. - Batrem un ou per pintar les larpeires. Farem uns talls profunds, en quadrats a la superfície del pastís. - Posarem una piloteta de massa a un got en aigua i quan suri ja ho tenim per enfornar. - Posem la crema pastelera per sobre i enfornem amb el forn preescalfat a 200ºC durant uns 30 minuts. És convenient posar dins del forn un got amb aigua per mantenir la humitat. - En treureu posem l'almivar per damunt i en gelar-se ja es pot menjar. En el nostre cas, ho vam acompanyar amb una bona "queimada".
Bon profit!!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo