dilluns, 31 de maig del 2010

FETGE DE CORDER AROMATITZAT AMB UNA DOBLE REDUCCIÓ D'OPORTO




Avui, per tal d'acabar fetge que tenioa a casa he volgut experimentar per la qual cosa no us diré les quntitats d'ingredients. Al mateix temps com cada persona necessita una quantitat de ració, això us ho deixo a les vostres mans.

INGREDIENTS: - Fetge de corder
- Romaní i orégano
- Oporto
- Sal

PREPARACIÓ: A una paella, i després de salar al gust el fetge, el sofregirem fins que estigue gairebé al punt.

Un cop el tenim sofregit, el regarem, ben regat amb oporto, i el flamejarem. Un cop apagades les flames el deixarem coent-se fins que gairebé s'hagi reduit completament l'oporto.

En aquest moment, hi afegirem el romaní i l'orégano al gust i remourem la barreja perquè quedi amb una distribució uniforme.

Arribat a aquest punt, hi donarem un altre bany amb oporto i el tornarem a flamejar. Aquest cop no deixarem que es consumeixi per complert la salseta resultant ja que la posarem d'acompanyament al plat.

Espero que gaudiu tant com jo d'aquest experiment, fins i tot al moment de sucar-hi pa, i molt bon profit¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
Leer más...

dimarts, 25 de maig del 2010

CABALLA AL DOSDÀ


Aquesta recepta, es molt senzilla, saludable i fàcil de preparar. Me la va dir l'amic Enric Dosdà del Club de Birles Vinaròs i per això aquest nom. Gràcies company
INGREDIENTS PER 2 PERSONES: - 4 caballes ( la quantitat dependrà del tamany). En aquest cas el "tamaño si importa"
- 2 patates mitjanes
- 2 cebes mitjanes
- 1 got de vi negre
- 1 cabossa d'alls
- oli, sal i pebre

PREPARACIÓ: - Pelarem i trossejarem les patates. Les posarem a sofregir fins a mitja cocció i les salpebrarem.
- Un cop estiguin a mitja cocció, les dipositarem a una safate per posar-les al forn.
- A sobre del llit de patata i seba, hi posarem les 4 caballes, que prèviament ens hauran netejat. Per als més mandrosos, podem dir a la peixateria que ens treguin l'espina i tot.
- Col·locarem la cabossa d'alls partida per la meitat entre els peixo i hi abocarem el got de vi per sobre.
- Tirarem un raget d'oli damunt els peixos i al forn preescalfat a 160-170º durant 30 o 35 minuts o fins que el peix estigue al punt.

Ja tenim el plat llest per servir. Espero amic Enric que el puguem gaudir durant molt temps.

Desitjo que tothom el pugueu gaudir com jo i bon profit!!!!!!!!!!!!!!!!
Leer más...

diumenge, 16 de maig del 2010

"FRITO" ( Costella de porc)


Aquesta recepta me la va explicar una bona amiga i puc donar fe de que queda molt saborós i molt bo. Gràcies Mili i quan vulgues me pots tornar a convidar. jejejej

INGREDIENTS: - 7 o 8 kg de costella de porc.
- Sal i pebre barrejat per alinyar-ho
- 10 o 12 grans de pebre
- Oli

PREPARACIÓ: - A un gibrell en un plat al reves al fons hi anirem col·locant la costella un cop alinyada i ho deixarem durant tres o quatre dies.
- Passats aquests tres o quatre dies, escalfarem oli d'oliva ( si pot ser de la Sénia millor) en una paella i anirem fregint molt la costella. Anirem col·locant tros a tros fins que tindrem la paella plena. Sempre amb el foc mig-alt.
- Un cop la carn ben fregida, la col·loquem en una escorredora perquè solti tot l'oli.
- Quan s'hagi refredat, a un pot de vidre posem els 10 o 12 granets de pebre i a sobre hi anem col·locant la costella.
- Amb l'oli del fregit gelat, anem omplin el pot amb la costella a dins. L'altra meitat fins cobrir la costella, l'omplirem amb oli d'oliva cru.
- Tapem i si s'ha fregit bé, ja tenim la costella conservada per temps.

Espero que gaudiu la recepta com jo i bon profit !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Leer más...

MERMELADA DE FRUITS ROJOS

INGREDIENTS: -2,5 kg de fruits rojos ( en el meu cas els vaig agarrar congelats k són mes econòmics però igual de saborosos)
- 1,250 kg de sucre ( a la recepta original parlava de tanta quantitat de sucre com de fruits pero ja queda prou dolç)

PREPARACIÓ: Aquesta mermelada és de les mes fàcils de preparar. Es posa a bullir tot junt. Després d'una hora de bullir es tritura i es deixa continuar bullint fins que agafi la consistència desitjada.
Un cop l'hem aconseguit, ho posem en pots i al bany maria perquè queden ben tancats.
Espero que la gaudiu tant com jo i bon profit!!!!!!!!!!!!!
Leer más...

PASTÍS DE FORMATGE DE NOVA YORK



INGREDIENTS PER 4 PERSONES: - 1 kg. de formatge cremós del tipus Filadelfia
- 200 gr. de sucre
- 6 ous
- 2 culleradetes de Maicena
- 25 galletes Maria
- 50 gr de mantequilla

PREPARACIÓ: - Es piquen les galletes amb la mantequilla calenta a la trituradora. Si no teniu trituradora us aconsello afegir 50 gr mes de mantequilla per poder barreja bé.
- Es barreja bé fins formar una pasta que estendrem per la base d'un motllo, pressionant-la bé i ho fornejarem a 150 º durant 5-7 minuts.
- Al mateix temps barrejarem el formatge, el sucre, els ous i la maicena.
- Passats els 5-7 minuts, es treu la base del forn i s'hi aboca la barreja del formatge.
- Tornem a enfornar, aquest cop al bany maria durant 1 hora i mitja o 1 hora i tres quarts.
- Anirem comprovant el punt de cocció amb un escuradents. Si aquest surt net, es retira, es deixa gelà i es treu del motlle.
- Per servir-ho, cobrirem la porció de pastís amb melmelada de fruits rojos que haurem preparat prèviament.
- Espero que gaudiu tant la recepta com jo i bon profit!!!!!!!!!!!
Leer más...

dimecres, 21 d’abril del 2010

PASTIS DE TRUITES




Per portar a la pràctica aquesta recepta, hom pot triar els ingredients que més li agradin i posar la quantitat de truites que cadascú vulgui.

INGREDIENTS: - 2 ous per cada truita
- Carabassí per la 1ª truita
- Bacon per la 2ª
- Xampinyons en alls tendres per la tercera
- PER LA SALSA BETXAMEL: - 6 cullerades de farina
- 1 litre de llet
- 2 cullerades de mantega
- Sal, pebre i nou moscada

PREPARACIÓ: Prepararem cadascuna de les truites, amb els ingredients que haurem seleccionat. Un cop feta cada una de les truites, hi anirem intercalant salsa betxamel i un cop col·locades totes les truites, ho cobrirem tot amb la mateixa salsa i a sobre hi posarem unes llontxes de formatge.Avui he triat el gouda. Ja us dire com convina.

Per fer la salsa, fondrem la mantega en un cassolet i hi afegirem les 6 cullerades de farina mentre anem removent. Afegirem un pessiget de sal per evitar que es fàcin "grumos". A continuació hi afegirem la llet amb la sal, el pebre i la nou moscada. Portarem a bullir a foc fort i un cop comença a bullir, baixarem aq foc mig, removent continuament. Ho deixarem bullir una estoneta fins que ens sembli que te la consistència adecuada.

Espero que gaudiu del plat com jo. Bon profit
Leer más...

dilluns, 19 d’abril del 2010

COSTELLES DE PORC "YANQUIS"

Aquest nom no és ni perquè el porc hagi de ser americà ni per res en concret. És una nom que me va suggerir una molt bona amiga, (gracies S...), en saber els ingredients i vaig decidir batejar-lo en aquest nom. Disculpeu però no vaig pensar de fer les fotos de rigor. Era tard i hi havia molta gana i quan vaig pensar-hi ja n'havia volat més de la meitat. Bé, passem a la recepta.

INGREDIENTS: - 2 o 3 costelles mitjanes per persona ( si són menjadors, la quantitat que hom desitje)
- Sal, oli i pebre
- Mel
- Mostassa
- 500 cc de cola ( la marca no importa que no esponsoritzen el blog)
PER ACOMPANYAR: - Patates mitjanes
- Iogurt
- Cebetes tendres
- Oli, sal i pebre

PREPARACIÓ: El costellar, el salpebrarem i l'untarem tot en mel i mostassa al gust.

El deixarem reposar un parell d'hores a la nevera

Passades les dos hores, el col·locarem a una sabata per al forn i hi abocarem una llauna i mitja de cola ( aproximadament uns 500 cc).

Posarem la safata al forn preescalfat a 180 ºC i el tindrem durant 1.30 a 2 hores. Anirem tombant el costellar i l'anirem mullant amb cola de la safata. Quan veurem que està la carn a punt ho treurem.

Al mateix temps posarem per una banda unes patatetes embolicades amb paper d'alumini, perquè es vagin torrant.

Per l'altra banda picarem les cebetes an juliana i les barrejarem amb el iogurt. Hi afegirem sa, oli i pebre al gust.

Per montar el plat, posarem les costelles, amb un parell de patates i la quantitat de salsa de iogurt que desitgem.

Espero que gaudiu tant del porc com en vaig gaudir jo. Bon profit¡¡¡¡¡
Leer más...
Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo