dissabte, 13 de març de 2010

MERMELADA D'ESCALIBADA







Si la mermelada de alberginia està bona i la de tomata també, anem a experimentar en una cosa tant nostra com és l'escalibada. a l'anterior hi afegirem el primento roig i a vore que surt.
Per una banda, hem agarrat les alberginies i despres de pelar-les, les hem fet a takets. Les hem posat en sal una estoneta per llevar l'amargor i despres de repasar-les, es posen a bullir amb el primentó fins k estan tovets.
Per altra banda i al mateix temps, hem escaldat les tomates, les hem pelat i els hem tret les llavors. Les posem en sucre i les deixem macerar de 6 a 8 hores. Avui ho deixarem una mitja horeta k n'hi ha pokes i hi ha calentoreta a la cuina. ja vorem com surt
Un cop s'ha reblanit l'alberginia i el primento i s'ha mig macerat la tomata, ho barrejem juntament amb el sucre restant fins arribar al kilet i a bullir a foc mig fins k estimem k ja està al seu punt
Despres d'afegir el suc de mitja llimona i de mitja horeta de bullir, ho passem per la batedora. L'"assunto" ja va prenent la consistència, el sabor i l'olor adekuats. Deu minutets mes i a posar als pots
El resultat de la feina d'avui. El primer tast, bo. la resta ja se vorà. O s'assaborirà.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo