dijous, 2 de desembre del 2010

CANALONS CA FAIXA ROJA

Estos canalons ens els feien cada any ma mare i ma tia i com que en guardo tan bon record, els he volgut provar de fer. Me va donar la recepta ma tia per fer les truites i el farcit i el resultat no té punt de comparació amb les de compra. Són prou laborioses però un dia que tingueu temps, perdeu-lo en això que us garanteixo que quedareu satisfets. Els he donat aquest nom perquè és el malnom de la família. Gràcies mama.

INGREDIENTS (per 15 canalons aproximadament. Segons el gruix de les truites us en sortiran més o menys) :
- 4 ous

- 3 cullerades de farina

- 150 cc d'aigua

- 250 grams de vedella

- 250 grams de pollastre

- 250 grams de carn magra

- 200 grams de foie gras

- 2 cebes

- 4 alls

- Clau, nou moscada, sal i pebre

PREPARACIÓ: - A una cassola poseu a sofregir la ceba trinxada i els alls picats petits. Afegiu el clau i la nou moscada.

- Quan ja ho tindrem daurat, i afegirem els tres tipus de carn salpebrada, sempre en trossos més o menys grans perquè conservi millor el seu sabor.

- Un cop tenim la carn ben guisada, la picarem tota juntament amb la ceba i els 200 grams de foie.

- Per altra banda, barrejarem els ous, la farina i l'aigua fins que quedi una barreja bastant clara.

- Amb aquesta darrera barreja anirem fent les truites pels canalons. Tenim en compte que s'hi ha de posar poca quantitat perquè quedin les truites fines. Les farem a foc suau, primer per un costat i després per l'altre a una paella gairebé sense oli.

- Un cop tindrem fetes les truites, anirem agarrant una per una i les anirem escampant. A sobre hi posarem la barreja de la carn picada i embolicarem formant un rotlle que col·locarem a la safata que posarem al forn, prèviament untada amb mantega.

- Per finalitzar, abans d'enfornar, podeu triar qualsevol de les múltiples varietats de cobriment que hi ha. Podeu fer beixamel, la recepta de la qual trobareu en aquest mateix blog a l'entrada del pastís de truites. I si no podeu triar la que vam fer ahir. Posarem tomata per sobre els canalons a la safata. Hi abocarem llet per cobrir fins a la meitat del canaló i per sobre el formatge ratllat.



- Un cop tenim la safata preparada, enfornarem amb el forn preescalfat a 200ºC fins que la llet s'hagi compactat amb el formatge i la tomata. A punt de treure, posarem el forn a 270ºC perquè es gratinin els canalons per sobre.

Un cop gratinats i la llet compactada ja està llest per servir.

Espero que ho gaudiu com nosaltres i bon profit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Siguiente Anterior Inicio
 
La cuina d'en Jaume Copyright © 2010 | Designed by: Compartidisimo